Zomeravondcompetitie

Sinds 2018 biedt zowel de KNLTB als Luck Raeck op woensdag de Zomeravond dubbel competitie aan. Als je niet kunt spelen in het voorjaar of in het weekend, of als je niet geselecteerd bent voor de voor- of najaarscompetitie, is de Zomeravondcompetitie een leuk alternatief! Het is een recreatieve competitie die zeven woensdagavonden in mei en juni plaatsvindt en geschikt is voor alle speelsterktes.

Competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid met zich mee op onze club. Voor veel leden is dit dan ook een goede reden om elk jaar terug te keren naar de baan. Luck Raeck is onlangs begonnen met het aanbieden van de Zomeravondcompetitie voor heren-, dames- en gemengde teams die wekelijks tegen andere clubs uit de regio spelen om leuke wedstrijden te spelen en kampioen te worden in hun klasse. Alle leden van Luck Raeck kunnen zich individueel of met een team aanmelden voor de Zomeravondcompetitie. Vanwege het aantal vrije speelbanen is de capaciteit voor deze competitie echter beperkt.

Procedure aanmelden Zomeravond competitie
De aanmelding voor de KNLTB Zomeravondcompetitie vindt jaarlijks plaats vanaf medio februari tot eind februari. Zodra de aanmelding voor de inschrijving van start gaat, verschijnt er op onze website en in de Clubapp een nieuwsbericht met informatie over de competitie en hoe je je kunt inschrijven. De Vereniging Competitie Leider (VCL) schrijft de teams in bij de KNLTB.  

Houd dus website en Clubapp in de gaten! Als je de Clubapp nog niet hebt geïnstalleerd, doe dit dan snel! Zo mis je geen belangrijke informatie en ben je er op tijd bij om je in te schrijven voor de competitie.

Dag Competitieleiders (CL)
Tijdens de Zomeravondcompetitie wordt door de Competitie Commissie iedere speeldag/avond één team aangewezen om de rol van CL te vervullen. Als CL ben je het aanspreekpunt voor de andere teams en zorg je voor een ordelijk verloop van de wedstrijden. De Vereniging Competitie Leiders leveren een baanschema aan, waar je als CL gebruik van maakt voor de baanverdeling. Je bent CL op een dag dat je eigen team thuis speelt.

Captains WhatsApp groep
Alle captains worden toegevoegd aan de Captains WhatsApp groep. Hier worden mededelingen van de VCL geplaatst, kan gecommuniceerd worden over de weersomstandigheden en baanbeschikbaarheid en kunnen captains verzoeken doen voor invallers.

Compact spelen voor Zomeravond competitie 
Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. ‘Compact Spelen’ verkort de duur van een partij zodat het beter planbaar is voor een doordeweeks dag. Klik hier voor meer informatie over Verkort & Compact Spelen. 

Zie ook het Competitiereglement voor de voorwaarden, inschrijf- en lotingsprocedures.

Voor meer vragen over de Senioren competitie kun je terecht bij [email protected]

Samenvatting