Zomeravondcompetitie

Woensdag Zomeravond competitie KNLTB

 

Sinds 2018 biedt de KNLTB en ook Luck Raeck de woensdag Zomeravond dubbel competitie aan. Kun je niet spelen in het voorjaar, in het weekend of ben je onverhoopt uitgeloot voor de voor- of najaarscompetitie dan is de Zomeravondcompetitie een leuk alternatief! De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is geschikt voor alle speelsterktes. Competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid met zich mee op onze club. Voor een groot aantal leden dan ook een goede reden om elk jaar terug te keren op de baan. Luck Raeck is net gestart met het aanbieden van de Zomeravond- competitie. Heren-, dames- en gemengde teams spelen wekelijks tegen andere clubs uit de regio met als doel leuke wedstrijden te spelen en kampioen te worden in hun klasse. Alle leden van Luck Raeck kunnen zich met een team of individueel aanmelden voor de Zomeravondcompetitie. De capaciteit voor deze competitie is in verband met vrije speelbanen wel beperkt.

 

Procedure aanmelden Zomeravond competitie

De aanmelding voor de Zomeravondcompetitie vindt ieder jaar plaats vanaf medio februari tot eind februari. Zodra de aanmelding voor de KNLTB Zomeravondcompetitie van start gaat, verschijnt er op de website www.luckraeck.nl een nieuwsbericht met informatie over de aanmelding en een nieuwsbericht via de Clubapp. De Vereniging Competitie Leider schrijft de teams begin maart in bij de KNLTB. Hou de website en Clubapp in de gaten! Als je de KNLTB Clubapp nog niet hebt geïnstalleerd, doe dit dan snel!

 

Dag Competitieleiders  (CL)

Tijdens de Zomeravondcompetitie wordt door de Competitie Commissie iedere speelavond één team aangewezen om de rol van CL te vervullen. Als CL ben je aanspreekpunt voor de overige teams en zorg je voor een ordelijk verloop van de wedstrijden. De Vereniging Competitie Leiders leveren een baanschema aan, waar je als CL gebruik van maakt voor de baanverdeling. Je bent CL op een dag dat je team thuis speelt.

 

Captains WhatsApp groep

Alle captains worden toegevoegd aan de Captains WhatsApp groep. Hier worden mededelingen van de VCL geplaatst, kan gecommuniceerd worden over de weersomstandigheden en baanbeschikbaarheid en kunnen captains verzoeken doen voor invallers.

 

Compact spelen voor Zomeravond competitie 

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. ‘Compact Spelen’ verkort de duur van een partij zodat het beter planbaar is voor een doordeweeks dag.   Zie ook het Competitiereglement Luck Raeck voor de voorwaarden, procedure van inschrijven en procedure van loten. Voor meer vragen over de Senioren competitie kun je terecht bij [email protected]  

 

Samenvatting