Najaarscompetitie

 

Najaarscompetitie KNLTB

 

 

 

De Najaarscompetitie start ieder jaar begin september en loopt tot en met eind oktober. Deze competitie wordt steeds populairder! Competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid met zich mee op onze club. Voor een groot aantal leden dan ook een goede reden om elk jaar terug te keren op de baan. Luck Raeck neemt met een groot aantal teams deel aan de KNLTB najaarscompetitie. Heren-, dames- en gemengde teams spelen wekelijks tegen andere clubs uit de regio met als doel leuke wedstrijden te spelen en kampioen te worden in hun klasse. Naast dit sportieve element is ook het teamgevoel en de gezelligheid een belangrijk onderdeel! Alle leden van Luck Raeck kunnen zich met een team of individueel aanmelden voor de najaarscompetitie.

 

Procedure aanmelden najaarscompetitie

De aanmelding voor de najaarscompetitie vindt ieder jaar plaats vanaf medio juni tot eind juni. Zodra de aanmelding voor de KNLTB najaarscompetitie van start gaat, verschijnt er op de website www.luckraeck.nl nieuwsberichten en de Clubapp via een nieuwsbericht informatie over de competitie. De Vereniging Competitie Leider (VCL) schrijft de teams in bij de KNLTB. Hou de website en KNLTB Clubapp in de gaten! Als je de Clubapp nog niet hebt geïnstalleerd, doe dit dan snel!

 

Dag Competitieleiders  (CL)

Tijdens de lopende najaarscompetitie wordt door de Competitie Commissie iedere speeldag/avond één team aangewezen om de rol van CL te vervullen. Als CL ben je aanspreekpunt voor de overige teams en zorg je voor een ordelijk verloop van de wedstrijden. De Vereniging Competitie Leiders leveren een baanschema aan, waar je als CL gebruik van maakt voor de baanverdeling. Je bent CL op een dag dat je team thuis speelt.

 

Captains WhatsApp groep

Alle captains worden toegevoegd aan de Captains WhatsApp groep. Hier worden mededelingen van de VCL geplaatst, kan gecommuniceerd worden over de weersomstandigheden en baanbeschikbaarheid en kunnen captains verzoeken doen voor invallers.

 

Verkort spelen voor gehele najaarscompetitie 

Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD). De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten.  

Zie ook het Competitiereglement Luck Raeck voor de voorwaarden, procedure van inschrijven en procedure van loten.

Voor meer vragen over de Senioren competitie kun je terecht bij [email protected]