Jeugdcompetitie

In het voorjaar en in het najaar kun je meedoen aan de competitie in vier categorie├źn:

Rood (meestal t/m 9 jaar): Als je nog niet zo lang tennist, kun je meedoen aan de World tour Rood. Je speelt dan met iets grotere rode ballen op een klein baantje tegen kinderen van andere clubs op zondagochtend van 9-11 uur. Een wedstrijd gaat tot 7 punten en je speelt meerdere partijtjes tot de tijd om is. In het voorjaar zijn het 7 zondagen in maart en juni en in het najaar 5 zondagen voor de herfstvakantie.

Oranje (meestal 8 t/m 12 jaar): Als je al iets langer speelt kun je meedoen aan de World tour Oranje. Je speelt dan met oranje ballen op ┬ż veld tegen kinderen van andere clubs, meestal op zondagochtend van 9-12 uur. Je speelt echte games en als je er 4 hebt behaald heb je gewonnen. In het voorjaar zijn het 7 zondagen in maart en juni en in het najaar 5 zondagen voor de herfstvakantie.

Groen (meestal 9 t/m 13 jaar): Op zondag (ochtend) speel je met je team van 4 personen 6 wedstrijden, 4 enkels en 2 dubbels tegen andere clubs. Je speelt dan met groene ballen op een hele baan. Je speelt om 2 gewonnen sets en een set gaat tot 4. In plaats van een derde set speel je een tie-break tot 7. Er zijn 7 speeldagen in het voorjaar (april/mei) en 5 speeldagen in het najaar (september/oktober).

Geel (meestal 11 t/m 17 jaar): Op zondag speel je met je team 6 wedstrijden (enkels en dubbels) met gele ballen op een hele baan. Je speelt om 2 gewonnen sets en een set gaat tot 6. In plaats van een derde set speel je bij de dubbels een super-tiebreak tot 10. Er zijn 7 speeldagen in het voorjaar (april/mei) en 5 speeldagen in het najaar (september/oktober). 

Om je in te schrijven klik je hier. Voor verdere vragen kun je mailen naar [email protected] of je kunt kijken op de website van tenniskids.nl.