29 maart 2021 start Laddercompetitie niveau 8/9 en nieuwe leden

Op 29 maart 2021 start de Laddercompetitie voor spelers van niveau 8/9 en nieuwe leden. Als je nog niet hebt meegedaan aan de Laddercompetitie, schrijf je dan nu in! Spelers die vorig jaar meegedaan hebben aan de Laddercompetitie doen automatisch in het nieuwe seizoen weer mee.

Wat is de laddercompetitie?

Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt de hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. De laddercompetitie is de manier om single wedstrijden te spelen, nieuwe mensen te leren kennen en er is altijd wel iemand die je kunt uitdagen om te spelen. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.  

 

Inschrijven en uitdagen

In de KNLTB Club App kan je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Deze app kan je downloaden in de app store. Na het downloaden van de KNLTB Club App, ga je naar de balk onderin de app, klik op spelen en vervolgens wedstrijden. Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie. 

Je kan voor een uitdaging kiezen uit 4 spelers die boven je staan in de ladder. Je daagt een van deze clubgenoten uit en maakt een afspraak om te gaan spelen. Na afloop voer je de uitslag in de Club App in.   De laddercompetitie loopt tot het einde van het zomerseizoen. Speel dus voldoende wedstrijden deze zomer. Aan het einde van de laddercompetitie volgt nog een gezellige  prijsuitreiking. 

Heb je nog vragen of suggesties, stuur dan een mail naar [email protected] 

Wat is handig om te weten:

1.      Wat telt als wedstrijd? Je speelt 45 minuten, inclusief 5 minuten inspelen. Ook tel je de games door (bijvoorbeeld 9-6). Zorg dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de Club App.  

2.      Hoe daag ik een speler uit? Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt alleen spelers uitdagen die max. 4 posities boven jezelf genoteerd staan in de ranking. Om deel te kunnen nemen moet je jezelf eerst inschrijven via de Club App.  

3.      Hoe meld ik mij aan? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’). De Laddercompetitie is alleen beschikbaar voor spelers van niveau 8 en 9.  

4.      Waar voer ik uitslagen in? Na afloop van de wedstrijd voer je in de `Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. Verdeel indien nodig de gewonnen games over meerdere sets. Doe dit binnen 10 dagen nadat je bent uitgedaagd.  

5.      Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de ranglijst hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.  

6.      KNLTB Club App en laddercompetitie. Het systeem van de Laddercompetitie in de KNLTB Club App is nog vrij nieuw. Merk je iets of heb je verbeterpunten, mail het dan naar [email protected]. We lossen jullie vragen op en als wij het niet weten schakelen wij de KNLTB in en sturen hen de gewenste verbeteringen toe.  

7.      Waarom alleen single-spel en niveau 8 en 9? Het initiatief van deze Laddercompetitie gestart omdat er behoefte is bij leden om vaker een single spel te spelen met leden met dezelfde speelsterkte. We starten daarom met de laddercompetitie voor spelers die qua rating (dubbel en/of single) 8 of 9 zijn.  En we hebben ook een Laddercompetitie voor de jeugd. Het is een laagdrempelige manier om wedstrijdervaring op te doen en andere leden te leren kennen. Spelers die belangstelling hebben om een Laddercompetitie te organiseren voor dubbelspel en/of andere niveaus, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]