Vaker (singles) spelen? Doe dan mee met de laddercompetitie!

Dit jaar is er een laddercompetitie voor spelers met een speelsterkte van 8/9. Ben je net begonnen met tennis? Dan is deze laddercompetitie speciaal voor jou bedoeld, om op een eenvoudige en toegankelijke manier wedstrijdervaring op te doen met spelers van je eigen niveau. Zowel dames als heren kunnen zich inschrijven. Meedoen met de laddercompetitie? Schrijf je in en start meteen met uitdagen!

Wat is de laddercompetitie?
Spelers dagen elkaar uit voor een tenniswedstrijd. De speler met de lagere ranking daagt de speler met een hogere ranking uit. Als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. De laddercompetitie is de manier om single wedstrijden te spelen, nieuwe mensen te ontmoeten en er is altijd wel iemand die je kunt uitdagen om te spelen. Hoe vaker je speelt en wint, hoe hoger je positie op de ladder en hoe groter je kans om de laddercompetitie te winnen.  

Zo werkt het
In de KNLTB ClubApp kun je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Download de ClubApp in de app store, ga naar de balk onderin, klik op 'spelen' en vervolgens 'wedstrijden.' Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie. 

Je kunt kiezen uit vier spelers die boven jou staan in de ladder om uit te dagen. Neem contact op met een van deze clubgenoten en maak een afspraak om te spelen. Na afloop voer je de uitslag in de ClubApp in. De laddercompetitie loopt gedurende het zomerseizoen, dus zorg ervoor dat je deze zomer genoeg wedstrijden speelt. Aan het einde van de competitie volgt een gezellige prijsuitreiking.

Handig om te weten
Een paar weetjes en spelregels:

  • Wat telt als wedstrijd? Je speelt een uur, inclusief 5-10 minuten inspelen. Ook tel je de games door (bijvoorbeeld 9-6). Zorg ervoor dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na de uitdaging hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de ClubApp.  

  • Hoe daag ik een speler uit? Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie vanaf 27 april. Je kunt alleen spelers uitdagen die max. vier posities boven jezelf staan in de ranglijst. Om te kunnen deelnemen moet je jezelf eerst inschrijven via de ClubApp.  

  • Hoe meld ik mij aan? In de ClubApp bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’). Er is een Laddercompetities beschikbaar voor spelers van speelsterkte 8 en 9. 

  • Waar voer ik uitslagen in? Na de wedstrijd voer je in de 'Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag in. Verdeel indien nodig de gewonnen games over meerdere sets. Doe dit binnen 10 dagen nadat je bent uitgedaagd. Lukt het invoeren niet, stuur dan een mail met de uitslagen naar de coördinator via [email protected].

  • Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de ClubApp bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de ranglijst hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je stijgt op de ladder naarmate je meer wedstrijden wint. Je kunt telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.  

  • KNLTB ClubApp en laddercompetitie. We werken nu twee jaar met de KNLTB Laddercompetitie en de applicatie werkt, maar is niet erg flexibel. Merk je iets of heb je verbeterpunten, mail het dan naar [email protected]. We lossen jullie vragen op en als wij het niet weten schakelen wij de KNLTB in en sturen hen de gewenste verbeteringen toe.  

  • Waarom alleen single-spel? Het initiatief van deze Laddercompetitie is gestart, omdat er behoefte is bij leden om vaker een single spel te spelen met leden met dezelfde speelsterkte. Het is een laagdrempelige manier om wedstrijdervaring op te doen en andere leden te leren kennen.

Vragen of suggesties
Heb je vragen of suggesties? Stuur dan een mail naar [email protected]. Spelers die belangstelling hebben om een laddercompetitie te organiseren voor dubbelspel en/of andere niveaus, kunnen zich daar ook melden.