Ladder Competitie Jeugd

NIEUW: Laddercompetitie voor de jeugd 

Tijdens het pannenkoekentournooi kondigden we de laddercompetitie voor de jeugd aan. Deelnemers aan het tournooi konden zich meteen inschrijven. Bijna alle inschrijvingen zijn van spelers van groen en geel. Daarom hebben we besloten op 20 juli eerst te starten met de laddercompetitie voor groen en geel. Jeugdspelers en junioren die groen of geel spelen kunnen zich hiervoor inschrijven via de KNLTB Club App. Kies in de Club App voor ‘Spelen’, dan ‘Wedstrijden’ en vervolgens ‘Laddercompetitie’. Oranje/rood spelers kunnen zich ook inschrijven, maar de competitie begint pas bij voldoende deelnemers.  

 

Wat is de laddercompetitie?

Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt de hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. De laddercompetitie is de manier om single wedstrijden te spelen, nieuwe mensen te leren kennen en er is altijd wel iemand die je kunt uitdagen om te spelen. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.    

 

Hoe werkt het?

In de KNLTB Club App kan je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Deze app kan je downloaden in de app store. Na het downloaden van de KNLTB Club App, ga je naar de balk onderin de app, klik op ‘Spelen’ en vervolgens ‘Wedstrijden’. Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie.  Je kan voor een uitdaging kiezen uit 4 spelers die boven je staan in de ladder. Je daagt een van deze clubgenoten uit en maakt een afspraak om te gaan spelen. Na afloop voer je de uitslag in de Club App in. De laddercompetitie loopt tot het einde van het zomerseizoen. Speel dus voldoende wedstrijden deze zomer. Aan het einde van de laddercompetitie volgt nog een gezellige prijsuitreiking.  Heb je nog vragen of suggesties, stuur dan een mail naar [email protected]  

Wat is handig om te weten:

1.      Wat telt als wedstrijd?

 Je speelt 45 minuten, inclusief 5 minuten inspelen. Ook tel je de games door (bijvoorbeeld 9-6). Het systeem accepteert geen gelijkspel, dus zorg dat er een winnaar is. Zorg ook dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de Club App.  

2.      Hoe daag ik een speler uit? 

Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt alleen spelers uitdagen die max. 4 posities boven jezelf genoteerd staan in de ranking. Om deel te kunnen nemen moet je jezelf eerst inschrijven via de Club App.  

3.      Hoe meld ik mij aan? 

In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’). De Laddercompetitie is alleen beschikbaar voor spelers van niveau groen en geel.

4.      Waar voer ik uitslagen in? 

Na afloop van de wedstrijd voer je in de `Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. Verdeel (indien nodig) de gewonnen games over meerdere sets. Doe dit binnen 10 dagen nadat je bent uitgedaagd.  

5.      Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? 

In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de ranglijst hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.  

6.      KNLTB Club App en laddercompetitie 

Het gedeelte van de laddercompetitie is nieuw. In klein comité hebben we inmiddels de eerste tests gedaan en de applicatie werkt. Toch kan er sprake zijn van kinderziektes. Merk je iets of heb je verbeterpunten, mail het dan naar [email protected]  We lossen jullie vragen op en als wij het niet weten schakelen wij de KNLTB in en sturen hen de gewenste verbeteringen toe.  

Frequently Asked Questions

Ik heb een speler uitgedaagd, maar zie geen reactie Als je uitdaging geaccepteerd is, verschijnt de geplande wedstrijd onder ‘Wedstrijden’. Mogelijk heeft de uitgedaagde een voorstel gedaan voor een andere datum. Als je niet weet wat precies de status is van je wedstrijd, neem dan contact op met je tegenspeler. In het tabblad ‘Maatjes’ kan je de contactgegevens vinden van alle mede-ladderaars.

De uitgedaagde reageert niet Van deelnemers aan de Laddercompetitie wordt verwacht dat ze ingaan op uitdagingen van andere ladderaars.

Het lukt niet om een baan te reserveren Het reserveren van een baan kan pas ca. 24 uur voorafgaand aan de geplande wedstrijd plaatsvinden.

Onze uitslag was 6-0, maar het invoeren in het systeem lukt niet Het systeem van de Laddercompetitie vraagt om je gespeelde games over 2 of 3 sets te verdelen. Vul bij een eindstand van 6-0 dus bijv. bij de eerste set 3-0 in en bij de tweede set ook 3-0.

Onze uitslag was 4-4, maar het invoeren in het systeem lukt niet Het systeem van de Laddercompetitie accepteert geen gelijkspel, dus zorg altijd dat er een winnaar is.     Competities