Instructies bardienst

Algemeen 
•    10 minuten vóór aanvang aanwezig voor opstart of overdracht
•    De bevestigingsemail van de bardienst bevat instructies voor het openen van het clubhuis
•    Bij de koffiemachine hangt een checklist voor start bardienst en koffiemachine (altijd uitvoeren!)
•    Achter de bar staat een instructiemap met veel informatie
•    De laatste bardienst eindigt normaliter om 23:00 uur, maar soms kan het uitlopen. Kondig eventueel een laatste ronde aan en blijf tot de laatste mensen weg zijn. De barvrijwilliger is verantwoordelijk voor het afsluiten. 

Uitstraling / gezelligheid
•    Verlichting aanzetten
•    Muziek en eventueel televisie aanzetten
•    Stoelen en tafels aanschuiven
•    Binnen mag niet gerookt worden

Keuken- / barwerkzaamheden
•    Bij de bar kan frisdrank, bier (alleen flesjes), wijn, chips, koek en snoep besteld worden
•    In de keuken kunnen tosti’s, panini’s, patat, broodjes bapao en diverse snacks worden bereid
•    Alle consumpties moeten op de kassa worden aangeslagen/verwerkt
•    Proactief rondlopen om te vragen of men nog iets wil nuttigen en lege glazen en flesjes mee terugnemen
•    Voor de frituur anticiperen, met name bij competitiedagen/avonden en toernooien, in verband met de opwarmtijd (ca. 10 minuten) en bereidingstijd. 

Verantwoord alcoholgebruik
•    Onze vereniging volgt de richtlijnen van het NOC*NSF voor verantwoord alcoholgebruik
•    Elke barvrijwilliger dient over een certificaat “Verantwoord Alcohol Schenken” te beschikken: volg eenmalig de e-learning ‘, zie tabblad ‘Alcoholbeleid’

Schoon clubhuis en sociale hygiëne
•    Regelmatig lege glazen en flesjes ophalen, glazen schoonspoelen en laten drogen
•    Handen wassen voordat je eten aanraakt
•    Bar en tafels schoonhouden
•    Vuile vaat afwassen
•    Toiletruimtes zo nu en dan controleren: is het schoon en is er voldoende wc-papier en handdoekjes voorhanden?

Afsluiten clubhuis
•    Bij de koffiemachine hangt een checklist voor einde bardienst en koffiemachine (altijd uitvoeren!)
•    In het kort: zorg in elk geval dat alles netjes is opgeruimd, ramen en deuren zijn gesloten, alle apparatuur en alle verlichting uit is. Schakel het alarm in en draai de deuren op slot.

Ideeën, vragen of opmerkingen?
Stuur een e-mail naar [email protected] of spreek één van de leden van de barcommissie aan. We staan open voor suggesties!