Luck Raeck verlegt grenzen naar Mars

16 maart 2020


De blaashal van T.V. Luck Raeck vormde een mooi decor voor studenten van het Nifterlake College. Een aantal leerlingen heeft de opdracht gekregen om de blaashal tijdelijk in te richten alsof deze op de planeet Mars staat en daarmee een bubble vormt voor de menselijke beschaving.

De rode gravel vloer vormt een realistisch decor voor de 5e jaars Atheneum leerlingen, die binnen het vak Onderzoek en Ontwerp onderzoek moeten doen. Zo moeten ze onderzoeken of er landbouw in de bubble mogelijk is om 4 mensen van eten te voorzien en is de bubble groot genoeg om deze mensen te kunnen laten leven en werken?

Opdrachtgever is stichting Intergalactic Environmentalists, die in Nederland een mars-simulatie wil neerzetten, waarbij vrijwilligers een week lang in een blaashal verblijven om zo te ontdekken hoe een kolonie op Mars er uit moet gaan zien. Arnout Schaap van de stichting legt uit "hoe Romeinen, ridders en historische soldaten leefden, weten we, maar nog niet hoe mars-o-nouten gaan leven. In plaats van naar het verleden, kijken we naar de toekomst.”

Arnout deelde het idee met Cor van Alphen, die direct enthousiast was. Na afstemming met Robert van Arem en Hans Bosman van de Blaashalcommissie ging vrijwel direct de deur open voor dit ludieke initiatief. Volgens Van Alphen sluit dit perfect aan op de ontwikkeling van het nieuwe sportpark Zuilense Vecht, waarin onderscheidende en gedifferentieerde activiteiten moeten plaatsvinden. Mars in Stichtse Vecht, wie had dat ooit gedacht??

Nieuwscategorieën