Clubhuis - Bar - instructies

Instructie Bardienst ( ook aanwezig in map achter de bar)

Bardienst ochtend 09.30 uur – 12.30uur:

In het document zijn de beveiligingscodes op 0000 gezet. De echte codes ontvangt U seperaat bij het proces van de uitnodiging zelf.

Hoofdtaken:  

  • Muziek aanzetten (via instructie in de bar)
  • Kassasysteem en pinmachine/ activeren (jezelf en anderen aanmelden (via instructie in de bar)
  • Bij grotere evenementen (competitie/ toernooien) vast de koffiekannen (staan in de kast in de keuken) vast vullen met meerdere koppen koffie. Er wordt dan voor aanvang veel koffie gevraagd en dan is het handiger om eea vast in kannen te hebben klaar staan (kofiie is erg lekker maar het duurt ook lang)
  • Ventilatiesysteem (achter de trap in de hoek) nagaan of deze aan is. Witte aan-uit knop zit in de hoek (bij afsluiten uit doen)
  • Eventueel vaatwasmachine leeg halen> voor gebruik is instructie aanwezig ter plekke
  • Schone doeken ophangen/ neerleggen op de daarvoor bestemde plekken.
  • Emmertje sop maken (1 voor bar/tafels en 1 voor keuken) > voor tafels en bar is een antibacteriele spray aanwezig
  • Bar en tafels nalopen met een doekje & evt. prullenbakken legen
  • Wc’s nalopen en waar nodig wc papier en handdoekjes aanvullen
  • Ook vloer en wc’s nakijken en evt. schoonmaken.
  • Koffie, ,suiker, melk, & thee aanvullen.
  • Evt. Koelkasten aanvullen (fris,bier,) Evt. producten die bijna op zijn: doorgeven met de laptop aan [email protected]
  • Panini en bapao liggen in koeling.Ontdooien & maken in magnetron. Tosti,s kunnen bevroren in apparaat.
  • Frituur aanzetten en gebruiken voor bittergarnituur ed (ligt in vriezer)    

Vanaf April t/m September ook;  

  • Terrastafels afdoen & (eventueel) terraskaarten neerzetten (MUV vakantieperiode)
  • Plantjes water geven op terras (mochten deze aanwezig zijn)
  • Buitenkussens plaatsen (alleen bij mooi weer)  

 

Bardienst middag en avond

Hoofdtaken:

  • Dingen die niet gedaan zijn door de eventuele ochtenddienst door tijdsgebrek
  • Muziek aanzetten (via instructie bij de bar)
  • Bij grotere evenementen (competitie/ toernooien) vast de koffiekannen (staan in de kast in de keuken) vast vullen met meerdere koppen koffie. Er wordt dan voor aanvang veel koffie gevraagd en dan is het handiger om eea vast in kannen te hebben klaar staan (kofiie is erg lekker maar het duurt ook lang)
  • Kassasyteem + pinmachine activeren (jezelf en eventueel anderen aanmelden (via instructie bij de bar) indien nog niet actief
  • “vers” sopje maken
  • Tafels en bar afdoen met een doekje en antibacteriele spray, evt. prullenbakken legen in de container naast baan 11.
  • Koelkasten aanvullen (fris,bier)
  • Koe, Chips & Snoep aanvullen
  • Thee, koffie, suiker, melk  aanvullen Evt. producten die bijna op zijn: doorgeven met laptop aan [email protected]
  • Wc’s nalopen (waspunt/ vloer/toiletpapier/doekjes)
  • Bierglazen omspoelen 
  • Panini en bapao liggen in koeling.Ontdooien & maken in magnetron. Tosti's kunnen bevroren in apparaat

Vanaf April t/m September ook;  

  • Terrastafels afdoen & (eventueel) terraskaarten neerzetten (MUV vakantieperiode)
  • Plantjes water geven op terras (mochten deze aanwezig zijn)
  • Buitenkussens plaatsen (alleen bij mooi weer)                                                                                                 

Afsluiten zowel voor ochtend als avond:

  • Koffiemachine schoonmaken
  • Bar & tafels schoonmaken
  • Koelkastdeuren en schoonmaken.(buitenkant)
  • Lichten  koelkasten uit
  • Indien de Hal er staat: Hallichten uit en Haldeur op slot als er niet meer gespeeld wordt.
  • Buitenbanen verlichtingen uitdoen
  • Terras leeg (glazen ed).
  • Vaatwasser “clean”programma laten doen
  • Vieze was ophangen of in wasmand gooien.
  • Keuken schoon en afgedekt achterlaten + stekkers eruit (behalve koelkast en vriezers).  
  • Indien nodig : Biertap schoonmaken, ook de bierwaterbak, *borstel neerleggen op lekbak * tapplaat rechtop zeggen * reiniger op bierlekbak doen * spatelbeker ondersteboven met spatels erop
  • Kassasysteem uitschakelen (zie instructie bij apparaat )

Rest : zie openen en sluit instructie      

 

Algemene Taken (voor iedereen)  

  • loop regelmatig over het terras of in de kantine rond om vuile vaat op te halen ( zonodig doekje over de tafels halen)
  • Hou toezicht op de corona maatregelen tav barbeheer : 1,5 meter regeling, registratieformulier (vrijwillig ) laten invullen (formulieren zitten in de map) ; Tafels en stoelen Laten staan
  • Houd de bar & werkbar schoon en opgeruimd.
  • Muziek op een aanvaardbaar niveau
  • Stapel, sorteer vuile vaat of op dienblad achter de bar of op het rek in de keuken. Probeer zoveel mogelijk volle manden vuile vaat door de machine te halen
  • Op een rustig moment schoonmaakschema raadplegen voor evt. extra taken die gedaan kunnen worden.
  • Prullenbakken legen
  • Houd de keuken netjes en laat het schoon/opgeruimd achter.
  • PROBEER KARTON STAPEL KLEIN TE HOUDEN.
  • De vuilcontainer staat naast baan 11  

Huishoudelijk barregelement

DE BARCOMMISSIE  EN HET BESTUUR VAN LUCK RAECK HEBBEN SAMEN EEN AANTAL SPELREGELS OPGESTELD, DIE BIJDRAGEN AAN EEN GOEDE EN LEUKE BARDIENST.

  1. Kom 15 minuten voor aanvang van je bardienst, zodat er een overdracht gedaan kan worden of zodat je nog evt. dingen kan aanzetten, controleren voor eerste leden komen.
  2. De laatste dienst is officieel tot 23.00, soms kan het uitlopen. Normaal ben jij eindverantwoordelijk op dat moment, voor het sluiten. en blijf je tot de laatste leden weg zijn (LAATSTE RONDE AANKONDIGEN MAG). Het afsluiten svp niet overdragen tijdens je dienst aan anderen die geen bardienst hebben!
  3. Geen alcohol schenken aan personen jonger dan 18 jaar. Bij twijfel vragen naar legitimatie bewijs.
  4. indien ER EEN PROBLEEM OF VRAAG IS (DRONKEN GAST, OPENINGSTIJDEN OID), PROBEER DIT EERST RUSTIG ZELF OP TE LOSSEN. IN DE KANTINE HANGEN DE SCHENKTIJDEN, OPENINGSTIJDEN EN HUISREGELS, DAAR KAN JE ALTIJD OP TERUGVALLEN. oOK KAN JE ALTIJD DE Leidinggevende BELLEN.
  5. laat DE BAR, KANTINE, KEUKEN EN TERRAS ZO ACHTER, ZOALS JE HET ZELF ZOU WILLEN AANTREFFEN (ALS BARMEDEWERKER ZIJNDE MAAR OOK ALS GAST ZIJNDE).
  6. HEB JE ZELF EEN VRAAG, SCHROOM DAN Niet de coordinator TE BELLEN / APPEN.
  7. 2 DRANKJES PER DIENST MAG JE WEGBOEKEN. ETEN IS VOOR EIGEN REKENING (TENZIJ anders aangegeven).
  8. IN GEVAL VAN EVENEMENTEN OID ZAL Coordinator Barcommissie ALTIJD AANGEVEN WAAR COMSUMPTIES OP AANGESLAGEN WORDEN. NOOIT ZELF OF OP ADVIES VAN EEN LID IETS WEGBOEKEN ONDER EEN KNOP.
  9. Diverse commissies binnen Luck Raeck mogen consumpties gebruiken op kosten van de desbetreffende commissie . hiervoor zet je de naam van de commissie in de “tafel” die je gebruikt op de kassa. Bij de instructies bij de bar en ook op een link die aanwezig is op de I Pad vindt je wie in welke commissies actief zijn ( en dus hier gebruik van mogen maken)
  10. LEDEN DIE GEEN BARDIENSTEN DRAAIEN OF KINDEREN HEBBEN GEEN TOEGANG ACHTER DE BAR OF IN DE KEUKEN ZONDER TOESTEMMING VAN BARMEDEWERKER.